Sportlovet - vecka 9

22/Feb/17

 Under sportlovet har vi öppet från 14.00-22.00 alla dagar utom fredagen då det är öppet från 10.00-16.00.

Onsdag 1 mars kl. 19.00: UnCut presenterar ”Sköna Snubbar” – en kortfilmsserie i 8 delar som visar upp olika scenarion där män har trakasserat, mansplainat eller utövat makt gentemot kvinnor. Kom och se filmerna, träffa några av regissörerna och delta i diskussion. Mer info här >>
 
Torsdag 2:a mars kl 19.00: AMBERSPHERE intar ännu en gång scenen på Black Sheep med sin gungande döds-circus, denna gång med extra mäktig scenshow och ett gäng nya låtar. Kolla in senaste låten "Plastic brain surgery" här: https://www.youtube.com/watch?v=J_M5LEbPb74

ORFANTAL gör sitt debut gig på Black Sheeps scen! Detta är rå black-metal, blast beats och dissonans i en mörk atmosfär.

Detta är ett drogfritt ungdomsevenemang

 

6542sportlovmetal_blacksheep.jpg

Bandmöte, konstutställning & konsert, samma kväll!!!

26/Jan/17

Torsdagen den 2 feb så har vi bandmöte, konstutställning & konsert, samma kväll! För konsten och musiken står Helga Arvesten. Varmt välkomna kl 19.00.

https://www.facebook.com/events/372424769781378/

 

 

430Helga Arvesten.jpg

Tack för 11 fantastiska år! / Tarre

16/Jan/17

Nu har det blivit min tur att likt en Amerikansk sitcom packa en låda med minnen (och en slokande plastblomma) och bege mig mot nya äventyr. 

Sedan vintern 2005 har Black Sheep upptagit stora delar av min hjärna, jag har levt, lärt och varit helt uppslukad av allt fantastiskt som har skett kring verksamheten. Jag har pressat min tankeverksamhet mot nya utmaningar inför varje terminsstart. Min stolthet går inte att ta miste på. Den projektidén som bara bubblade upp med grandiosa visioner som vi lyckades få fatt och göra verklighet av. Vi tog steg för steg och vi lyckades. Det där har ni hört mig tjata om till leda så jag besparar er. -Men denna resa som gjorts är få förunnade och varje ungdomsledares stora dröm; att få bygga upp något så starkt att ungdomar år efter år kommer tillbaka med en brinnande iver i ögonen. Tryggheten, vänskapen och kärleken till vad vi dagligen arbetar med som vi lyckats förmedla i ett decennium WOW! 

Likt en veteran säger jag nu de bevingade orden ”I Served” och känner mig trygg med att dra mig tillbaka från Black Sheep. 

Som ni förstår så hade denna resa aldrig varit möjlig om inte stjärnorna stod rätt på himlen och sammanträffande gjorde saker och ting möjliga. Som att vi ramlade på en nerlagd skola på 1600kvm som bara stod och väntade, försök med det ni. 

Att haft chefer, föreståndare och lokalpolitiker som tillåtit och trott på saken tack! Det i all ära men ni vet lika väl som jag att hade det inte varit för alla 1000-tals ungdomar som passerat och den enormt kompetenta personal som arbetat på Black Sheep- Solna Stad KFF hade detta aldrig hänt. 

Jag har fått äran att arbeta med gräddan i detta yrke, på något annat sätt kan jag inte förklara det. Ni har alltid gett allt och när ni trodde att ni inte hade något kvar har ni ändå alltid tömt det sista. 

Ett enormt uppoffrande fritidsledarskap där vi under 11 år delat allt. 

Jag är enormt stolt över att få ha varit er ledare, men också det faktum att det är relativt lätt att leda en målmedveten grupp.  Ett enormt tack till er alla. Ingen glömd!

Jag känner mig oerhört trygg med att få lämna över min nyckelknippa och mitt ansvar till Mathias Johansson. En närodlad talang med enormt mycket erfarenhet. Han tar sig ann uppdraget med stor ödmjukhet och en enorm glädje. Precis vad Black Sheep behöver. Jag är övertygad om att succén kommer att fortsätta en bra tid framöver. Jag skall även medge att jag känner avund då verksamheten lyckats knyta till sig filmverksamheten Uncut precis när jag lämnat över ansvaret, men å andra sidan kan inte Mathias få en bättre och mer kreativ start på sitt uppdrag. 

Jag då? Jag har pallrat mig upp i stadshuset, intagit en utmanande utvecklingsledartjänst inom Fritiden med fokus på ungdomsarbete. Från Solna får ni mig aldrig! Jag kan inte vara stoltare. Jag påminner mig hela tiden om att jag aldrig någonsin hade fått denna chans om det inte varit för er unga, där en del av er hunnit blivit vuxna. Jag hade aldrig fått denna chans om inte personal tillåtit mig gå bananas och provat mig fram sedan den 23 Mars 2006 då vi brände av BS första stora fyrverkeri. 

Vi gjorde det tillsammans! // Martin (Tarre) Taranger

293215976979_1356957451012495_9115132826453578510_n.jpg

Fick du inte någon inbjudan till Nobelfesten?

12/Dec/16

Här kommer en ny mer avslappnad chans.
Den 16:e December kommer vi hylla litteraturpristagaren; BOB DYLAN. Från 18:00 är du välkommen till BS. 

Träffa nya vänner, Lyssna på bra musik, garanterat nya upplevelser på Solnas kreativa mötesplats för unga; Black Sheep. Hjälp oss göra detta till ett minnesvärt event. Sprid buskapet till dina nära och kära. 

Kom och häng, kom och spela, kom och dela med dig. Ta del av värme och kärlek!  Vi utlovar en super trevlig start på helgen med scenframträdande, konst och utställningar.

Gör som många andra börja helgen hos oss.
Vi syns! 

877115392830_1305537689487805_7831718537918768617_o.jpg

Stängt idag Måndag 12'e december.

12/Dec/16

Black Sheep har stängt ikväll måndag 12 dec. Öppet som vanligt imorgon!

91815319028_1311344135573827_9104871476163633885_n.jpg

Lucia Gameday! En heldag med spel!

08/Dec/16

4989insta-lucia-(2).jpg

Utmana dig själv och dina vänner!

08/Dec/16

66Q-Lan.jpg

Skidresa på Jullovet! Anmäl dig nu!

08/Dec/16

Klicka på postern för all information om anmälan!

936romme2017v1-(1).jpg

VILL DU HA ETT GIG?

30/Nov/16

Ett centralt scenarrangemang i Solna

Livekonsert på Black Sheep Fredag 16/12

Fredagen den 16:e anordnar Solnas kultur & fritid en kväll med livemusik, konst och text, kopplat till Bob Dylan (årets Nobelpristagare i litteratur).

Vi söker nu artister/band som vill framträda antingen akustiskt eller elektriskt under kvällen.

Vi vill ha 6 stycken akter och undrar om ni vill spela! Tala med personalen och motivera varför just du eller ditt band bör få 1 av dessa platser under denna unika kväll. 

Vill du bidra med någon annan typ av konstyttring under denna kväll får du gärna maila oss.

Vi ser gärna att varje artist utöver sina egna låtar/verk även helt fritt tolkar en valfri Bob Dylan låt. Detta kan vara en cover rakt av om det är vad man vill göra, men det vore roligt och se vad ni kan skapa med Dylan som grund! Tolka på svenska eller annat språk? Hur ni väljer att tolka Dylans verk är upp till er! 

Som avslut på kvällen vill vi se alla som framträtt under kvällen stå på scen och tillsammans framföra Knocking On Heavens Door inför en skönsjungande publik.

Runt om i lokalerna kommer det finnas diverse workshops och utställningar kring Nobelpriset, Bob Dylan och hans texter, tillfällen att skapa själv och lära sig nya uttrycksformer. 

Är du intresserad?
Ta då kontakt med personalen på Black Sheep. 08-7461660 blacksheepsolna@gmail.com
Varje utvald akt kommer att bli kallad till ett möte där ni får info om kvällen samt affischer att sätta upp. Vi räknar med att varje band/ akt bidrar med publik och till en fantastisk varm och kul kväll. 

Hälsningar
Kultur och fritidsförvaltningen

 

850BD1_Bootleg-12ed_-c-Don-Hunstein-copy.jpg

Uppe igen!

21/Nov/16

Hemsidan har under några veckor varit nere men är nu uppe igen! För att få reda på vad som hänt här dom senaste veckorna, gå in på:

https://www.facebook.com/Black-Sheep-Solna-123473214360931/

https://www.instagram.com/blacksheepsolna/

MVH/personalen

Bandmöte 5 oktober

29/Sep/16

Hej! På onsdag den 5 oktober hålls nästa bandmöte dit just DU som repar här på Black Sheep ska komma. Och om du känner nån som VILL börja repa här så tar du med den personen oxå. Kl. 19.00 börjar det, välkomna!

Blinds på Black Sheep

13/Sep/16

Imorgon onsdag 14 september kl 18.00 så inviger vi det av Solna Kommun inköpta konstverket "Blinds". Konstnären Ylva Carlgren kommer och berättar och det bjuds förutom dryck och tilltugg även på en musikalisk överraskning! Välkomna! 

9914Xx.php

Höstens första bandmöte!

01/Sep/16

Hej och välkomna till höstens första bandmöte som äger rum nästa onsdag den 7:e september kl 19.00. Ni får som vanligt ta del av information om vad som är på gång och även betala rephyran som är obligatorisk för att behålla sin reptid.

Ses då! /

Er personal

6777bild.JPG

Enormt TACK för en magisk kväll

25/Aug/16

Vi vill tacka alla som var med och gjorde FREDS FESTIVAL storartad. Ett enormt tack till alla som hjälpte till och roddade, alla som spelade och inte minst publiken. Vi ser tillbaka på den här kvällen med varma hjärtan och ser fram emot dokumentären av Fred Balke som med sitt initiativ gjorde denna kväll möjlig.

Era drömmar förverkligas på Black Sheep!

Tack/

Black Sheep

2005bild.JPG

Freds Festival

18/Aug/16

Den 24:e augusti håller Black Sheep stängt för något helt fantastiskt. Freds Festival är en pop up-konsert i tält med band från Black Sheep. I startfältet hittar ni; Reckless State, Hokeo, I.N.C, Concentric Constellations, Ambersphere, Ascait.

Länk till facebookeventet finns HÄR.

En dokumentärfilm med temat subkulturer kommer att spelas in under kvällen av Fred Balke, därav namnet Freds Festival.

Tältet kommer att finnas på parkeringsplatsen vid Industrivägen 14 i Hagalunds industriområde. Det kommer bli en helt grym kväll!

Vi ses där!

/Black Sheep

*Arrangemanget är drog- och alkoholfritt.

PANG!! Och så öppnar Black Sheep igen efter sommaruppehållet.

11/Aug/16

Hej alla glada, fantastiska Black Sheep-ungdomar.

Vi hoppas att ni har haft en underbar sommar med många sköna och avslapnande dagar, och nu är redo att sätta tänderna i en ny termin med alla dess utmaningar och roligheter. Vi på Black Sheep är redo, och välkomnar alla besökare, nya som gamla, med öppna famnar! 

Nu på måndag, den 15:e augusti startar vi med terminens första band möte. Det kommer att vara kl. 18.00, där gör vi tillsammans upp repschemat för terminen som komma skall. Ni är hjärtligt välkomna att vara där, så att ni kan väjla de reptider som passar er bäst.

Detta är alltså ett bandmöte ni inte vill missa!

Välkomna tillbaka!

Med vänligaste hälsningar! /Black Sheep Crew.

The Hellacopters

14/Jun/16

Jag var 15 år gammal och platsen var Skytteholmsfältet.

Upp på Scenen kom bandet vars video jag refererade till som Go Cart videon. Det tisslades under hela dagen att The Hellacopters skulle spela, men de allra flesta i publiken var där för punkbandet Coca Carola.

Efter den spelningen hade jag mycket svårt att somna. Jag hade fått nya idoler, inte för att det gick att urskilja så mycket musik, men de var skit farliga.

Jag var i chock och trans på en och samma gång. The Hellacopters gjorde att min ungdoms tinnitus sjöng vällustiga framtidstroner under hela den natten. Där i det ögonblicket dog brittpopen för all framtid och jag blev lite mera man än pojke.

Efter den kyliga maj-dagen 1996 har jag köpt det som går att köpa med bandet. Jag har sett dem på alla deras turnéer, jag har pressat in bläck föreställande deras skivlogotyper i min hud.

Det finns ingen riktig musikjournalist som skulle neka till att bandet betytt mer än de flesta andra Svenska försöken när det kommer till rockmusiken och dess trender under 20 år och säkerligen lång tid framöver.

2008 slutade de spela ihop och jag har bett varje dag sedan dess att rocken inte var död.

Så kom dagen 2016 när de på Rapport från ingen stans deklarerade att bandet, min ungdomsidoler återförenas för 1 enda spelning; Sweden rock festival.

Att de sedan valde att göra alla förberedelser på Black Sheep i Solna får en del cirklar att slutas.

Tack för att ni valde att vara hos oss.

År 2000 17:e December under den legendariska spelningen på Göta Källare hade The Hellacopters ett förband som verkligen stack ut med sin karaktäristiska sångare Howlin Pelle i The Hives.

Att Pelle kom och besökte oss under några dagar gör att alla cirklar som nu slut på denna plats får hela stället att framstå som en OS-logo.

860013417458_1068966373191381_9183102525676213337_n.jpg 860013417458_1068966373191381_9183102525676213337_n.jpg

Around the world!

13/Jun/16

På Black Sheep har vi en tradition som vi kallar ”Black Sheep around the world”. Det är busenkelt. Om ni är ute och gör något kul, eller kanske är iväg på en resa,  ta ett kort på dig iförd någon Black Sheep-pryl som tex tröja, tygväska, mössa osv. Så skickar du in det fotot till oss och blir förevigad på våran Around the world-karta. Klicka här för att se kartan! Just nu säljer vi ut våra sista Black Sheep-tröjor för endast 50 kr!

Passa på att köpa och sen bli förevigad på världskartan! 

På bilden nedan ser ni Black Sheepbandet ”Heavy Tiger” i Portugal.

9385ht.png

Här kommer info inför sommaruppehållet på Black Sheep!

13/Jun/16

 

Sista veckan med vanligt öppethållande är 13-16 Juni. Efter den veckan kommer vi i personalen börja packa ihop replokalerna för storstädning. Ni är välkomna förbi på dagtid mellan 20-22 Juni för att hänga och hjälpa till.

15:e Augusti är ni välkomna på bandmöte kl 18.30. Då kommer vi sätta höstens repschema så missa inte detta. Den 16:e Augusti är vi igång igen och har öppet som vanligt!

Hoppas alla får en riktigt skön sommar nu!

 

// Black Sheep

13 Juni på Black Sheep – Spöksonaten – work in progress

02/Jun/16

Spöksonaten, ett fantasistycke av August Strindberg.
Work in progress.
Speltid: ca 15 min
Föreställningar: kl 16.00 och kl 17.00

OSA Ulrika.Gunnarsdotter@solna.se
*** Endast fåtal platser, ange vilken av förställningarna ni vill gå på.

Under våren har Solna Ungdomscafé bedrivit en teaterverksamhet för en grupp nyanlända ungdomar. Tillsammans med konstnärerna Charlotta Åkerblom och Niklas Holmgren har repetitioner påbörjats inför en uppsättning av Strindbergs Spöksonaten. Den beräknas ha premiär under hösten 2016. I dagens program presenteras utdrag ur två
scener under arbete.

Regi, bearbetning: Charlotta Åkerblom & Niklas Holmgren
Producent: Solna Ungdomscafé
Event och teknik: Black Sheep

I rollerna:
Studenten: Nader Hayati
Direktör Hummel: Maroof Maroof
Unga Fröken: Sumaya Yunes
Mjölkpojken: Alireza Ebrahimi

Spöksonaten är en pjäs av August Strindberg från 1907. Namnet anspelar på Beethovens pianosonat i d-moll i vilken Strindberg tyckte sig höra anderöster och därför gav detta namn till sin pjäs som räknas till ett av hans drömspel.

“Studenten kan se saker som de flesta andra inte kan se, men han vet inte vilka personer som inte ses av andra. Direktören Hummel är rädd för en mjölkpojke, som han inte kan se, men det kan däremot Studenten. De två möts en morgon framför ett stort vackert hus i staden där en Överste och hans familj bor. Direktör Hummel vill att studenten skall försöka bli inbjuden till dem på spöksupé. När Studenten får se Överstens dotter, Unga fröken, blir han förälskad och önskar också att få komma in i huset. Unga fröken lider av en mystisk sjukdom och tillbringar tiden på sitt rum bland hyacinter. Spöksupén blir till slut av, och då börjar allt krackelera när Direktör Hummel visar sig vilja ta över huset. Det borgerliga hemmet är inte vad det synes vara.”

Black Sheep är ett ungkulturhus i Solna.
Solna Ungdomscafé är en mötesplats för unga i Solna.
*Arrangemanget är drogfritt.

6816spoksonaten.jpg

Nu på torsdag den 26 maj!

24/May/16

9668Flyerinstrumentvard.jpg

Nu flyttar konsten in på Black Sheep

17/May/16

Klicka här för att läsa artikeln i "Vi i Solna".

3071f5g17ft6jx4vmf0yx8x52hnff7vb0zf.jpeg

Bandmöte Maj

28/Apr/16

Hej allesammans! Nästa onsdag den 4 maj är det dags för bandmöte igen. Vi hoppas innerligt att varje band kan representeras på mötet. Välkomna!

 

MVH/Personalen

Bandmöte & konsert!

01/Apr/16

Nästa bandmöte är lite speciellt! Onsdag 6 april kl 19.00 är tiden som gäller och platsen Black Sheep som vanligt. Det som är lite ovanligt är att kl. 20.00, strax efter bandmötet alltså, så bjuds det på konsert! Vi får besök av Biskops Arnös låtskrivarlinje och några av deras kursdeltagare bjuder på livemusik! 

9786poster6e.jpg

Påsklovet på Black Sheep

22/Mar/16

Torsdag 24:e, öppet mellan 15.00 - 22.00
Samtliga av Black Sheeps bord kommer vara belamrade av brädspel. Kom och ta del av ett parti: RISK, TICKET TO RIDE, MONOPOL, RAPAKALJA, TP, BEZZERWIZZER, SCHACK, BACKGAMMON, POKER mm

Vi utlovar lite för stark saft och lite för salta popcorn. Oavsett om du är stammis eller besöker BS för första gången kommer du snabbt in i gänget.

Vi startar 14:00 och spelar oavbrutet fram till 21:50 (om inte vi i personalen leder då spelar vi längre). Välkomna önskar Henrik & Martin

Måndag 28:e, öppet mellan 14.00 - 22.00
Konsert "Nyfiken Gul". Totalt 5 band spelar hos oss: Unbound Airplanes, Hokeo, Nicklas, Simple Breakdown & Choke. Börjar kl. 18.00, fri entré & drogfritt! 

Eventet finns på Facebook: https://www.facebook.com/events/483705891813115/

Tisdag 29:e, öppet mellan 14.00 - 22.00
29:e mars kl. 14.00 så besöker vi Fotografiska och Erik Johanssons utställning ”Imagine – Created Reality”. OBS! Föranmälan på Black Sheep krävs! Subventionerat pris, endast 50 kr. Betala och boka med personalen på Black Sheep.

Onsdag 30:e, öppet mellan 14.00 - 22.00
Föreläsning + Projekt kl 18.00 på Black Sheep
STAGED FASHION – Designed Identities 
Intendent Sarah Florén från Södertälje konsthall berättar om utställningen Staged Fashion -Designed Identities. Ulrika Gunnarsdotter, kulturproducent på Black Sheep bjuder samtidigt in till samarbetsprojektet STAGED FASHION.

Du känner troligtvis till Yohio, The Knife och Roger Pontare, men vet du vilka Katarina de Bourg, Bella Rune och Sarah Mårskog är? 

Vi tittar närmare på scenkläderna, tillblivelseprocessen och formgivarna.

Vad är det artisterna och klädskaparna vill förmedla och vilken funktion har scenkostymen egentligen? Utställningen som just nu visas på Södertälje Konsthall blir avstampet även för projektet med samma namn. Syftet med projektet är att få designers och musiker att mötas, samarbeta och skapa scenkläder.

Projektet påbörjas den 30 mars och avslutas i samband med finissaget den 7 maj på Södertälje Konsthall


Torsdag 31:e, öppet mellan 14.00 - 22.00

Är ni nyfikna på Black Sheep som alla pratar om? Den här dagen har vi öppet hus! Kolla in våra lokaler och se vad vi har att erbjuda just DIG! Och varför inte ta en liten fika när du ändå är här?! Vi ses då!

Fredag 1:e, öppet mellan 10.00 - 22.00
Superfredag. Vi kör långöppet från 10.00 till 22.00. Här har ni verkligen chansen att nöta ut våra replokaler! Ta den! 


9164pasklov2016_blacksheep.jpg

Rapport från årsmötet

15/Mar/16

Tack till er underbara unga som kom på mötet i Söndags den 13:e Mars.
Återigen var det ett mycket givande möte där många av era idéer kommer göra susen till verksamheten.
Det var roligt att se några nya ansikten och alla som vill är hjärtligt välkomna att komma och bidra med sin närvaro i framtiden.
Vi kommer att träffas ungefär var 3:e söndag.
 
Det som är på gång nu från era idéer är:
 
·         Fotostudion
·         Konsertutbyte med Göteborg
·         Filma konserter/ musikvideos
·         Konsert till påsk
·         Feedback/ input dag för band den 10 April
 
BRA JOBBAT HÄLSAR PERSONALEN!

Bandmöte onsdag 9/3 kl 19.00

07/Mar/16

Hej alla Black Sheep-ungdomar! Glöm inte att det är bandmöte kl 19.00 på onsdag!

844111951414_953010401407204_1626612100672388087_n.jpg

Viktig information angående sportlovet som börjar nästa vecka!

22/Feb/16

På sportlovet gäller inte ordinarie repschema. Vi har istället, som vanligt på loven, hängt upp ett blankt repschema vid kiosken. Där får man fylla i vilka dagar och tider man vill repa under lovet. Ni har alltså möjlighet att repa mer än vanligt utan extra kostnad under denna vecka. Det är först till kvarn som gäller. Vårt enda motkrav är att man kommer på dem tider man skriver upp sig på. Reppassen på lovet är 2 timmar vardera och börjar kl 14.00. Vi har alltså öppet en timma längre under lovet. Vi har också öppet på fredagen mellan 10.00-17.00 så där finns en extra dag att repa på! Grymt va!?

 

Vanligtvis har vi bandmöte första veckan i månaden, men eftersom det är sportlov senarelägger vi bandmötet till onsdagen 9 mars kl.19.00.

Heavy Tiger på anrika Circus!

16/Feb/16

Vi skickar våra största gratulationer till BS egna Heavy Tiger efter att ha spelat för ett utsålt CIRCUS i Sthlm. Ni kom som så många andra unga musiker, ni repade kiss covers och drömde. Nu är ni snart där! We love you!!!‪#‎heavytiger‬‪#‎girlsgotballs‬ ‪#‎blacksheepsolna‬

1701ht1.jpg

En bro över mörka vatten 12/12-15

03/Feb/16

Den 12: december hade Solna Stad KFF ett stödarrangemang för människor på flykt, och här ett klipp med delar från några av akterna som var med och gjorde denna kväll till något utöver det vanliga. En magisk kväll där ungdomar med olika livshistorier samlades under samma tak och skapade en fantastiskt stämning.

Bandmöte 3:e februari

01/Feb/16

Hej! Tiden går med rasande fart och snart är det februari och ett nytt bandmöte här på Black Sheep. Nästa onsdag den 3:e februari kl. 19.00 närmare bestämt, välkommen hit!

MVH/Black Sheep

Avsnitt 9 är uppe! Hur fett är det ens!?

13/Jan/16

Bandmöte!

12/Jan/16

På onsdag den 13 januari kl 19.00 är det bandmöte på Black Sheep. Ni är alla varmt välkomna!

Gott Nytt År!

29/Dec/15

Gott Nytt År och tack för ett fint 2015!  Nästa års första bandmöte hålls (pga trettondag jul då vi har stängt) den 13:e januari kl 19.00.  

Välkomna till ett nytt år här på Black Sheep!

Julen på Black Sheep

16/Dec/15

Måndag 21 dec: Öppet från kl 14.00. Jullovets repschema gäller.


Tisdag 22 dec: Öppet från kl 14.00. Jullovets repschema gäller.


Onsdag 23 till söndag 27 dec: Stängt


Måndag 28 dec: Öppet från kl 14.00. Jullovets repschema gäller.
Konsert med Kernel som spelar tunga riff och udda taktarter, Earn Your Stories som spelar poppunk & Knash som lirar pop/punk/rock. 
Gratis entré. Drogfritt. Börjar kl. 19.00.


Tisdag 29 dec: Öppet från kl 14.00. Jullovets repschema gäller.
Är ni nyfikna på Black Sheep som alla pratar om? Den här dagen har vi öppet hus! Kolla in våra lokaler och se vad vi har att erbjuda just DIG! Och varför inte ta en liten fika när du ändå är här?! Vi ses då!

Måndag 4 Jan: Öppet från kl 14.00. Jullovets repschema gäller.

Tisdag 5 Jan: Öppet från kl 14.00. Jullovets repschema gäller.
Konsert med Ambersphere, Trigger Minus, plus ett till band som tillkommer senare. Kvällen bjuder på musik av den hårdare skolan i olika former.
Gratis entré. Drogfritt. Börjar kl. 19.00.


Onsdag 6 Jan: Stängt

Torsdag 7 Jan: Här kickar vi igång som vanligt igen med öppet från kl 15.00 samt att ordinarie repschemat gäller igen.

3636Eddie104-600x500.png

Episod 8 - Gestur

15/Dec/15

Episod 8 av poden är här and you love it! I det här avsnittet får Martin & Martin besök av Hanna & Siri som pluggar på psykologigymnasiet. Resultatet är intressant!

Köp inte – byt till dig julklappar

14/Dec/15

6684Julklappsbyten-mindre.jpg

X-MAS DANCE BATTLE 12:E DECEMBER I VASALUNDSHALLEN

02/Dec/15

Klicka på postern för mer info!

1031raw.jpg

Black Sheep around the world!

30/Nov/15

Maja från Black Sheep-bandet Heavy Tiger äger scenen tillsammans med Dregen och Johan i London. Fotot är från europaturnén Heavy Tiger nyligen gjorde tillsammans med Backyard Babies. Lägg märke till Majas linné. Så representerar man! Grymt Maja!

1680Skärmavbild 2015-11-30 kl. 15.33.05.png

7 - Jag tog saken i egna händer - Dom kallar oss Martin

30/Nov/15

Boom! Avsnitt 7 av poden "Martin & Martin" ligger uppe för er att avnjuta!

Rockmingel i Hagalund

30/Nov/15

Vi i Solna skriver om vår invigning! Gå in och kolla, ni kanske är med på bild.

Till artikeln

7636Skärmavbild 2015-11-30 kl. 09.19.05.png

Årets sista bandmöte!

26/Nov/15

December är på intågande och vi har årets sista bandmöte onsdag den 2:a december, kl. 19.00.

Välkomna!

387christmas-tree-ornament.jpg 387christmas-tree-ornament.jpg

Tack till alla som kom och gjorde vår invigning till en mycket trevlig kväll!

24/Nov/15

Tusen tack till er ungdomar som kom och hjälpte oss i köket, spelade livemusik, krängde merch, dj'ade, stod i kiosken, agerade toastmaster, guidade runt besökarna och visade verksamheten, jobbade i studion, fotade/filmade, repade, åt snittar och tårta, drack Pommac och var allmänt bäst. Här kommer lite foton från kvällen!

// Black Sheep

Klicka här för att se foton från kvällen

7864blacksheep.jpg

Nu närmar sig invigningen på Black Sheep!

17/Nov/15

Vi vill hemskt gärna att ni alla kommer på den och vi behöver också er hjälp med några arbetsuppgifter under kvällen. Vid kiosken finns en lista där ni kan skriva upp er under den här veckan för att hjälpa oss under invigningskvällen.

Så när ni repar nu i veckan, kika på listan och skriv upp er så gör vi invigningen helt grym tillsammans!

Mvh // Black Sheep

7380inbjudan_invigning_blacksheep.jpg

Episod 6 av poden är här!

09/Nov/15

Rykande färsk! Lyssna och dela. Som ni kanske märkt så saknas nu de första avsnitten online. Det är för att Martin och Martin redan har levererat mer pod-tid än Soundcloud kan erbjuda utan att ta betalt. Så för varje nytt avsnitt får ett äldre tas ner.

Black Sheep Art

02/Nov/15

Två torsdagar i rad planerar vi att fylla vår vita vägg med konst! Om detta låtar som nåt för dig så kom till oss den 12:e och/eller den 19:e november. Kl 18.00 bägge kvällarna. Vi har färgen, du kommer med idéerna. Välkommen!

Se mer här:

https://www.facebook.com/events/1644136819207966/

1002PicMonkey Collage.jpg

Avsnitt 5!

02/Nov/15

Som ni har väntat! Här kommer episod 5 av podden!

Höstlovet på Black Sheep

21/Oct/15

Utöver detta håller vi öppet mellan 14.00-22.00 Måndag till och med Torsdag! Välkomna!

2650bs höstlov.jpg

Martin och Martin fortsätter att leverera! Idag ger vi er Episod 4 av Poden!

15/Oct/15

Yes! Redan nytt avsnitt av poden uppe!

08/Oct/15

Lyssna och dela! Vi tycker det är så fantastiskt roligt att göra pod!

Ni hittar poden på Itunes, Soundcloud, vår hemsida och Facebook!

Dags igen! Oktobermöte!

05/Oct/15

Välkomna till ännu ett bandmöte på Black Sheep! Det som gäller är kl 19.00 nu på onsdag den 7:e oktober. Kom och sprid glädje och glöm inte rephyran! Vi hoppas att nån av er har med Sveriges nya pengar...   

8168möteS14UM_UMFA54477_1420.jpg

Yes! Episode 2 av Poden ligger uppe!

30/Sep/15

Första avsnittet är äntligen här!!!

23/Sep/15

Vi lanserar Black Sheeps nya storsatsning i form av en pod-radioshow. Ett tidsdokument där Martin 19 möter Martin 35 och tycke uppstår.

Finns på Itunes och Soundcloud!

Fett med grymt!

07/Sep/15

Som om de var mutade har Black Sheeps ungdomsgrupp sprungit gata upp och gata ner för att marknadsföra sin kära mötesplats.

Har du inte besökt nya Black Sheep? Då har du inte haft riktig fritid!

6639blacksheep_crew.jpg

Var med på omslaget till Solnabladet!!!

07/Sep/15

På onsdag kommer Solnabladet hit igen och ska kort för omslaget av tidningen. Ta chansen och var med, alla är välkomna. Ju fler dess mäktigare! Tid 16:30 på Black Sheep

Bandmöte 2 September

27/Aug/15

Hej alla! På onsdag den 2 September är det bandmöte kl 19.00. Vi vet att vi har nya band och att det är första bandmötet för er. Ni är alla varmt välkomna. Glöm inte att ta med pengar då det är dags att betala replokalshyran för kommande månad och vi har fortfarande inte möjlighet att ta emot betalning med kort tyvärr.

 
Mvh Black Sheep

Bandmöte på onsdag 12 aug kl 18.00

10/Aug/15

Nu har nedräkningen startat inför första dagen med slask, försenade bussar, nationella prov, löv på spåren, tomt i plånboken, jobbiga lärare och utegympa i regn.

Då är det viktigt att vi finns. Black Sheep, hos oss är det alltid lov.

Vi drar igång med bandmöte nu på onsdag 12 aug kl 18.00 då vi sätter repschemat. Så missa inte detta! Sen är det öppet som vanligt från kl 15.00 på torsdag den 13 aug!

Black Sheep

Sommar!

17/Jun/15

Behöver ni komma i kontakt med BS under sommaren mailar ni till blacksheepsolna@gmail.com. Den 12 augusti kör vi första bandmötet och sen öppnar vi den 13 augusti som vanligt. Gör ni något eller har på er något Black Sheeprelaterat under sommaren så släng upp det på instagram och hashtagga #blacksheepsolna

Ha det bäst och ses snart!

Bandmöte!

01/Jun/15

Hej alla! På onsdag 3 Juni kl 19.00 är det bandmlöte. Betalar ni rephyran då får ni repa tills vi sommarstänger i Juni samt från det att vi öppnar efter sommaren och Augusti ut. Så missa nu inte det här! Vi ses!

Rock Mot Cancer

18/May/15

Nu är skivan "Rock Mot Cancer" utgiven. Lyssna på Black Sheeps bidrag här:

https://open.spotify.com/track/2k2xQTiKqp49M2vSXMxzKl

Tarre har skrivit låten. Robban på trummor, Tess på gura, Pehrsson på gura, Tarre på sång och bas & Emma på känslolizer. Fred Estby har spelat in och mixat.

8781rock-mot-cancer---samlingsskiva.jpg

Black Sheep lär unga musiker bli proffs

18/May/15

För tio år sedan hade Martin Taranger och Peter Knutsson en dröm. De två kompisarna ville skapa en mötesplats för ungdomar som sällan sökte sig till fritidsgårdarna.
– Vi visste bara att vi ville göra något nytt och att det skulle handla om musik, säger Marin Taranger.
I dag är drömmen verklighet. Musikhuset heter Black Sheep och ligger på Gelbgjutarevägen i Hagalunds industriområde.

Läs hela artikeln i "Vi i Solna här"

4382blacksheep.jpg

Bandmöte nästa vecka onsdag 6 Maj kl 19:00

29/Apr/15

Bandmöte nästa vecka onsdag 6 Maj kl 19:00. Ta med cash till hyran! Vi kommer alltså enbart ha ETT bandmöte denna månad, detta innebär att ALLA band på BS bör skicka minst en representant på onsdag.

8207blacksheep_bandmote.png

Stängt på Valborg 30 april

28/Apr/15

På torsdag som är valborgsmässoafton har vi stängt på Black Sheep. Men deppa inte för det! Det händer mängder med saker i Solna och i Skytteholmsparken. Det kommer finnas livemusik på scen, café, ett ungdomstält med pinntillverkning, DJ's och pingis! Eller varför inte bli utmanad av AIK. Sätt bollen i krysset eller testa hur hårt du skjuter. Skapa ditt eget instrument med Solna kulturskola. Försäljning av fika, godis och mat av bland annat Solna Ungdomscafé, AIK och Cykelköket.

Följ länken här för mer information om aktiviteter på Valborg.

DJ Workshop

16/Apr/15

Fantastiska nyheter har nått oss! DJ workshop nästa torsdag 23 april kl. 19.00!!!

4986Dj workshop BS 600pix.jpg

SOMMARPROJEKT PÅ BLACK SHEEP!

13/Apr/15

Är du intresserad av Grafisk Formgivning?
Har du grundkunskaper i photoshop, illustrator eller In Design?
Vill du skaffa dig mer erfarenhet och utvecklas inför framtida yrke inom Grafisk Formgivning?

I så fall ska du hoppa på detta projekt!

29 - 3 juli kommer vi starta upp en marknadsföringskampanj på Black Sheep. Vi söker nu en grupp ungdomar mellan 16-20 år som skulle vilja vara med att skapa en logga/affisch/folder etc Vi kommer bjuda in grafiska formgivare & kommunikatörer som kommer hålla i workshops och fungera som stöd och inspiratörer under veckans gång. Vi planerar även besöka olika utställningar med samma inriktning. Arbetet ska grunda sig i ett normkritiskt tänk. Förkunskaper i Photoshop/In Design eller Illustrator är ett krav. Du behöver inte kunna alla tre programmen men du ska ha baskunskap i något av dem. Tanken är att gruppen sedan kommer jobba i mindre team för att utbyta kompetens mellan varandra och bolla ideér. 

Mer information om hur programmet kommer se ut kommer senare. Projektet är kostnadsfritt och det kommer bjudas på lunch/fika varje dag. 

ANMÄLAN SENAST 15 MAJ till: tess.thornqvist@solna.se

Vid frågor maila: tess.thornqvist@solna.se

5971Projekt-v27.jpg

Bandmöte och info!

30/Mar/15

Bandmöte nästa vecka onsdag 1 April kl 19:00. Ta med cash till hyran! Vi kommer alltså enbart ha ETT bandmöte denna månad, detta innebär att ALLA band på BS bör skicka minst en representant på onsdag. På skärtorsdag kommer vi bjuda in alla till att vara med och bygga en scen i loungen. Får vi den färdig till påsklovet blir det konsert!

PÅSKLOV VECKA 15: 
Måndag 6/4 (Annandag påsk) stängt! Resten av veckan är öppet som vanligt. Under påsklovet kommer vi hitta på massa galna grejer. Bygga klart scen (om detta inte blir färdigt på skärtorsdagen), plantera på terrassen med Hanna (By Monday), inreda väggar, måla och pimpa upp baren! Ska vi styra en dj workshop? Vi har utrustning, kom gärna med tips på bandmötet på vad ni vill göra på påsklovet!

Vi har fortfarande ingen telefon så skicka ett mail till: blacksheepsolna@gmail.com om ni har frågor.

Mvh Personalen på Black Sheep

5028blacksheep.jpg

Nu kickar vi igång!

11/Mar/15

Nästa vecka MÅNDAG 16 mars öppnar vi upp Black Sheep som vanligt igen. Dvs måndag - torsdag 15.00 - 22.00.

Vi kommer att fortsätta arbeta med våra lokaler en tid framöver. Detta innebär att alla kvällar erbjuds chansen till att ni skall få vara med och påverka och planera inredningen. Så passa på och kom med massa roliga idéer.

Till sist så vill vi gratulera Sara Jeppson (By Monday) som slog allas rekord i att komma till BS tidigast under sportlovet; KLOCKAN 08.39. BRA JOBBAT! Fint Pris väntar på Black Sheep.

Hör av er till blacksheepsolna@gmail.com om ni har frågor (Besvaras denna vecka mellan 8.30-17).

NU KÖR VI! puss & kram Personalen på BS

Senaste nytt!

02/Mar/15

Vi jobbar hårt i de nya lokalerna på Gelbgjutarevägen 7 för att så snabbt som möjligt kunna öppna upp verksamheten. Den här veckan hoppas vi kunna färdigställa replokalerna. Vi finns på plats i huset varje dag mellan 8.30-17.00 och är jättetacksamma för all hjälp vi kan få och redan har fått. Det vi vet idag är att mellan 2-6 mars fortsätter vi packa upp och färdigställa, alltså ingen rep-verksamhet är möjlig då. Vi har siktet inställt på att hinna klart så vi kan öppna replokalerna Måndag den 9'e mars, men eftersom vi vill att allt skall vara tiptop så kommer vi med en uppdatering i slutet av veckan om vi hunnit tillräckligt långt.

Vi tar tacksamt emot er hjälp även denna vecka!

Black Sheep crew

 

5198blacksheep.jpg 5198blacksheep.jpg

Viktig information!

10/Feb/15

Många undrar när Black Sheep flyttar och när ni kan börja ta del av verksamheten och dess nya lokaler på vår alldeles nya adress. Här nedan följer allt ni behöver känna till.

UNDER HELA NÄSTA VECKA 9:e-13:e februari
Då är man mer än välkommen att ge oss personal ett handtag. 
Det finns möjlighet att komma mellan 8:30-17:00. Sista 3 replokalerna och köket skall brytas ned i molekyler. Godiset skall ätas upp och läsken skall flöda.

SÖNDAGEN DEN 15:e FEBRUARI
Då ser vi att alla band som idag repar på Black Sheep skickar representanter. 
Sista packdagen, INFO OM FRAMTIDEN OCH FÖRTUR I ÖNSKAD REPTID LIGGER I POTTEN.
Oömma kläder för då skall hela rasket rivas och det sista packas och tas ner! Vi syns 13:00 Sprid detta till alla medlemmar i banden, viktigt!!!

18/2 – 19/2 är man välkommen dagtid för då kommer flyttfirman, vi behöver ungdomar som kan kordinera och visa var alla saker skall. Här har ni chansen att hänga med och vara först på plats i de nya lokalerna. Vi ser fram emot 2 st heldagar då man får vara ful i munnen och äta onyttigt. Black Sheep kommer invaderas av 8 lastbilar!

-När får man börja repa då? Gör vi detta tillsammans som vi alltid gör så går det fort.

Söndagen den 22:a förlängt Bandmöte i de nya lokalerna kl: 13:00, repschemat skall spikas.

Vi syns!

Den 5: Januari 2015 ”over and out”!

12/Jan/15

Sista kvällen på en arbetsplats som för alltid kommer vara bland det roligaste och bästa en ungdomsledare med självaktning kan uppleva i en yrkeskarriär. Denna kväll vi fick med er kommer bli ett av många starka minnen vi tar med oss när vi nu smäller igen dörren bakom oss, mycket tack vare alla er som dök upp. Inte att förglömma alla ni som hörde av er på ett eller annat sätt som gjorde att vi arbetade med en klump i halsen sista veckan. Tack för alla fina ord, verkligen!

Vi tänker på alla er som inte var på plats då denna kväll naturligt blev en odyssé i att gräva upp alla gamla galenskaper, ni var absolut inte glömda och vi hedrade er med bildspel från alla BS år. Tack till alla aktuella BS band som kom och visade att framtiden är ljus.

Hur avslutar man då Black Sheeps sejour på Stenbacka med värdighet när alla minnen och avtryck fortfarande är så påtagliga och sitter i väggarna? Svårt! Några sista frågor som hänger i luften;

-Men vem ställde en bil under basketkorgen? 
-Vilka bor i råttkällaren? 
-Varför skall Henke ha? 
- Varför är fönstren tejpade från insidan? 
-Vad är det för rum mellan systerrummet och Fanzine som är låst?
-Varför fanns en flyttlåda med en kvinnas historia från Ryska revolutionen i vår källare?
- Vem bygger modellflygplan 2015?
-Varför förbrukar vi laptops som andra förbrukar tops?
-Visste ni att BS är en 4-H gård enligt Peter?
-Vad låg i Saxofonen alla dessa år?
-Hur många nässprayer har gått åt?
- Vem invigde fanzinrummet?
- Hur tänkte vi med en skateboardramp och ett chockrosa rum och varför gjorde vi ljusblå hoodies?

Ni som en gång var, kommer för alltid vara en del av det som ska bli. Ni som är. Är allt vi har.

Tack! // Kärlek Black Sheep

3289blacksheep.jpg

Bandmöte januari 2015

08/Jan/15

Hej! Nästa onsdag, den 14:e februari kl 19.00, så hålls det sista bandmötet här uppe på berget! Info om flytten som pågår och andra saker kommer att tas upp så kom! Och hyran ska betalas av er som repar nu under "specialmånaden"

OBS! Endast ett möte denna gång!!! Väl mött!
 
MVH/personalen

 

 

 

Jullovet på Black Sheep 2014

16/Dec/14

22 december har vi 2014 års SISTA konsert, och även sista konserten här på Stenbackaskolan. I januari packar vi ihop och flyttar till nya lokaler! Så passa på och ta farväl av vår konsertlokal den 22 december.  Klicka på affischen till höger för mer info om den här konserten. 

23 december jobbar vi till kl 17.00 med att packa ner vår stora eventlokal inför flytten. Prata med Emma och Robban om ni vill hjälpa oss med det här!

24, 25, och 26 håller vi stängt.

29 och 30 december har vi öppet från kl 14.00 till 22.00

2 januari håller vi stängt.

5 januari. Sista natten med gänget VI AVSLUTAR PÅ TOPP!

Den 5:e januari har vi öppet den absolut sista kvällen på Black Sheep i G.A Stenbacka skolan innan flyttlasset går. Vi har som mål att samla så många gamla och nya besökare som det bara är möjligt till denna nostalgiska kväll. Där vi fikar, skrattar och delar med oss av minnen och anekdoter. Vi kommer kolla på foton och tidiga konsertklipp och allt annat galet vi dokumenterat genom åren.

KL.19:00 kommer vi smälla av ett foto från taket och vår dröm är att ha en proppad skolgård med gamla BS-besökare, så kräng på dig din gamla urtvättade BS t-shirt och kom förbi.

BILDEN KOMMER ATT RAMAS IN OCH MÖTA FRAMTIDA GENERATIONER BS BESÖKARE PÅ VÅR NYA ADRESS.

Är de gamla BS tröjorna borta så gör det desamma, huvudsaken är att du kommer förbi! Du är absolut inte bortglömd och vi tar emot dig med öppna armar.  Vi ser fram emot att återförena så många kullar och årgångar som det bara är möjligt. Gammal personal kommer titta in så gör det du också. Vi är sjukt spända på att se er igen.

Snälla sprid detta till alla BS vänner ni minns, hjälp oss hitta dem igen. TACK!

 

MOT 1000 BESÖKARE DEN 5 JANUARI!

1554blacksheep_reunion.jpg

Månadsfilm November 2014

16/Dec/14

Bandmöte tisdag 2 December!

24/Nov/14

ENDAST 1 MÖTE NÄSTA VECKA!

Hej alla band, Bandmöten är som ni vet mycket viktiga att närvara på, men detta blivande Bandmöte tar nog ändå priset. För nu skall vi snart flytta hela verksamheten. Därför kommer det endast vara 1 bandmöte kommande vecka; TISDAGEN DEN 2:a December kl. 19:00

·         Fördela alla Black Sheep band och tider på 3 lokaler och 4dagar

·         Ge er all information om öppethållanden och flytt

·         Vad detta kommer innebära för ert band

·         Ge er information om de nya lokalerna och hur vi skall komma igång med ett så litet avbräck som möjligt.

OBS! alla band behöver vara närvarande, ni behöver vara solidariska och lösningsorienterade för att vi skall kunna snickra ihop ett nödschema. 
Se till att ni i varje band har olika förslag på möjligheter så skall vi göra allt för att vara tillmötesgående med schemaläggningen.

Den 3:e december är Black Sheep stängt band som blir drabbade kan tala med personalen så kan vi försöka hitta lösningar till er under kommande vecka.

Väl mött personalen

Månadsfilm oktober 2014

03/Nov/14

Bandmöte på Black Sheep på datumen mån 3, tis 4, ons 5 samt tors 6'e November!

31/Oct/14

Nästa vecka på datumen mån 3, tis 4, ons 5 samt tors 6'e November kör vi bandmöte! Mötet startar kl 19.00 så kom i tid och dyk upp på er bandmötesdag, kan ni inte på just den dagen går det bra att välja en annan dag också. Glöm inte ta med rephyran!

 
Mvh Black Sheep

1842black_sheep_lokaler8.jpg

First Aid Kit & Heavy Tiger: En tillbakablick!

30/Oct/14

När man är yngre tycks det ibland vara som en ouppnåelig dröm att få göra det där som bara dem andra får. Vi som stått vid sidan av har också sett hängivenheten som hållit drömmen vid liv och tillslut gett den ett eget liv. Vi minns när ni kom med ert instrument i hand och redan vid första tonen förstod vi att vi skulle få vara med och skriva musikhistoria på ett plan.

First Aid Kit som självsäkert satte sig på Black Sheeps nybyggda unpluggedscen och inledde med; Jag heter Klara… Och jag heter Johanna…Vi e´syskon sen började er resa. Att ni nu spelar på ett utsålt Royal Albert Hall i London inspirerar och glädjer oss enormt.

2007 på Black Sheep
http://www.youtube.com/watch?v=Ty6cWibBhGY

2014
http://www.youtube.com/watch?v=snF2bksE5bc


Heavy Tiger
Som bara för några år sedan inte visste vem som skulle sjunga i bandet eller om de skulle vara en trio men som däremot hela tiden vetat om att de skall bli rockstjärnor på riktigt. Bandet som kom in på lunchrasterna och efter plugget för att öva på sitt instrument. Bandet som repade hemma hos Sara så fort BS var stängt är också samma band som i dagarna turnerar Portugal, Spanien, Japan, Vietnam för utsålda hus.

2011 på Black Sheep
http://www.youtube.com/watch?v=sMjXZHBr7Tw

2014
http://www.youtube.com/watch?v=b39BFYUKfQg

8882firstaidkit_black_sheep.jpg 8882firstaidkit_black_sheep.jpg

Höstlovet på Black Sheep 27-31 oktober!

20/Oct/14

Black Sheep håller öppet
Mån-Tors 15.00-22.00
Fre 10.00-14.00
 
Vi har som vanligt under loven gratis extra reppass för våra band. Ni får fylla alla tomma luckor som finns på schemat under varje dag. Schemat finns i loungen. Vi har även öppet hus för folk som är nyfikna på verksamheten. Kom förbi på våra öppetider Mån-Tors och få information samt rundvandring i lokalerna. 
 
Klicka på affischen för att se andra aktiviteter som tillkommer under lovet! Tex gratis konsert på tisdagen, följ länken för mer info om den https://www.facebook.com/events/287799871427252/
 
Black Sheep önskar alla ett riktigt bra lov!

5562Höstaffisch2014.jpg

Höstkonsert: KNASH + TANT GREDELIN + MARRY ME, OCEAN + AGGRESSIVE EMISSION

15/Oct/14

BLACK SHEEP PRESENTERAR: 

KNASH (poprock)

TANT GREDELIN (Europunk)

MARRY ME, OCEAN (Metalcore)
https://www.facebook.com/MarryMeOceanBand?fref=ts

AGGRESSIVE EMISSION (Alternative-metal)
https://www.facebook.com/pages/Aggressive-Emission/210623078965686?fref=ts

28 oktober kl. 18:00

Bredkilsbacken 1 c
T-bana Huvudsta
DROGFRITT - FRI ENTRÈ

4487black_sheep_hostkonsert.jpg

Bandmöte 6, 7 & 8 oktober!

23/Sep/14

Hej! Nu är det snart dags för bandmöte igen. Vi kommer köra på Måndag 6, Tisdag 7 samt Onsdag 8 oktober och drar igång kl 19.00. Ni som brukar ha bandmöte på torsdagar får välja någon av de andra dagarna den här gången!

 
Vi ses!
 
Personalen Black Sheep

Rykande färsk månadsfilm!

22/Sep/14

Dance for love

02/Sep/14

9953DFL affisch.jpg

Bandmöte!

01/Sep/14

Hej. Nästa vecka är det bandmöte på dagarna och datumen: Måndag 8, Onsdag 10 samt Torsdag 11 september. Observera att vi inte har bandmöte på tisdagen, så ni som brukar ha tisdagar får välja någon annan dag nästa vecka. Glöm inte ta med pengar till rephyran. Vi kör kl 19.00 som vanligt.

Hej vi saknar dig på Black Sheep!

26/Aug/14

Hoppas att sommaren varit bra och riktigt lång. Men nu är den faktiskt slut och tänk lite på oss då. Vi saknar ju faktiskt dig och hoppas starkt på att du kommer ta del av vår verksamhet snart igen. Band eller inte spelar ingen roll, det brukar lösa sig snabbt med lite fix och trix. 

Black Sheep går in i den sista terminen uppe på Stenbackaskolan. Vid årsskiftet kommer helt nya grymma lokaler stå och vänta på din kreativitet och dina avtryck.

Med andra ord så kör vi slut på allt som går denna sista tid och kan redan nu utlova en hejdundrande termin där vi inte kommer spara på krutet. Var med och lägg det gamla stället i ruiner.
Å visst vill väl du kunna säga: ”jag var med när de startade upp verksamheten på det nya stället”, när boken om 2000-talets coolaste ungdomsvåg skall skrivas.

 

Personalen på BS

Nu är det öppet som vanligt igen!

25/Aug/14

Förra veckan hade vi stormöte med alla Black Sheepare! Vi ser fram emot en ny höst med er! Remember, ta ni hit ett nytt band får ni en gratis repmånad! På måndag 25/8 öppnar vi verksamheten som vanligt, dvs kl 15:00.

9338blacksheep.jpg

NYFIKEN PÅ BLACK SHEEP?

16/Jun/14

Black Sheeps verksamhet har lite behövlig semester, men misströsta ej! Vi laddar bara upp batterierna för en hejdundrande höst som du absolut inte får missa. 

En höst full med konserter och flera nya band som skall få följa med på den turné vi skall anordna som kommer ta oss över land och hav. Det kan bli du och ditt band!

Under hela sommaren finns vi att nå på vår mail blacksheepsolna@gmail.com

Samt att vi håller oss levande på facebook (blacksheepsolna).
Fortsätt gärna skicka in era sommarbilder så lägger vi upp dem på vår instagram!

Vill du redan nu vara garanterad en replokal i Augusti för ditt nya band, gör som så att du skickar ett mail med en intresseförfrågan så kontakter vi dig/er så snart vi kan under hela sommaren. 

DEN 19 AUGUSTI KL. 18:00 KÖR VI DET FÖRSTA BANDMÖTET. MISSA INTE DET! KOM PÅ MÖTET FÖR ATT BLI GARANTERAD EN REPLOKAL. VI RÄKNAR SOM VANLIGT MED HÖGT TRYCK! 

Varje nytt band får 1 helt gratis månad som välkomstpresent! 

Ha en underbar sommar!

Black Sheep i Solnabladet!

27/May/14

Intervju med Black Sheep i senaste Solnabladet! Läs den här på sidan 10-11: Solnabladet

1514black_sheep_solnabladet_replokaler.png

Black Sheep i Gazz Rockspecial!

26/May/14

Intervju med Black Sheep i senaste nummret av Gazz!

1228black_sheep_gazz.jpg

Bandmöte nästa vecka!

29/Apr/14

Hej. Nästa vecka på datumen 5, 6, 7 och 8’e maj är det bandmöten. Vi kör igång kl 19.00 som alltid. Några punkter vi kommer gå igenom är:

-Repschemat under loven


-Miljöutvecklingsarbete


-Rock Mot Cancer konsert den 15’e här på Black Sheep. Alla intäkter går till cancerfonden.


-Datum för sommaruppehåll, första bandmötet efter sommaren samt när vi öppnar som vanligt igen. Ta med era kalendrar. 


-12’e Juni har vi konsert! Det är också sista öppetdagen för sommaren.

Vi kommer gå igenom fler saker, bland annat gratis repmånad så missa inte det här bandmötet!

Månadsfilm April 2014

29/Apr/14

Röda datum då vi har stängt.

28/Apr/14

Torsdagen den 1'a maj som är en röd dag har vi stängt på Black Sheep. Detsamma gäller för torsdagen den 29'e maj. Vår sista öppetdag innan sommarupphehållet är 12 juni. 

Påsklovet 2014

07/Apr/14

Vi har öppet som vanligt mellan 15.00-22.00. Vi har alltså öppet även på skärtorsdagen 17 april. Under påsken har vi som på alla lov ett specialschema för reptiderna. Där det finns lediga luckor är det möjligt att repa extra fritt. Det är först till kvarn som gäller. 

På onsdag den 16 april har vi konsert här, mer info om detta finns under http://www.blacksheep.nu/black_sheep_events.php?id=1267

 

Vi kommer även köra filmkväll på Måndag 14’e samt Torsdag 17’e från kl 19.00. 

441pasklov.jpg

Månadsfilm mars

31/Mar/14

Bandmöte nästa vecka!

25/Mar/14

Hej alla. Nästa vecka på datumen 31, 1, 2 och 3'e är det bandmöten på Black Sheep. Vi kör som alltid kl 19.00 i konferenslokalen.

Här är ett axplock av saker som vi behöver gå igenom.

- Utrustningen i lokalerna, vi behöver fortfarande bli bättre på att ta hand om våra trummor och instrument, samt att rapportera när något går sönder till oss i personalen.

- Det är livespelning den 16 april

- På påskolvet har vi som vanligt ett annat repschema än ordinarie. Alla band som planerar att repa på sin sina vanliga tider fyller i dem. Schemat kommer finnas i cafét. När alla gjort detta är det fritt fram att önska mer extrarep på de tider som lämnats tomma. Självklart viktigt att om man fyller i, så ska man också komma och repa på dessa tider så de inte tas upp i onödan.

- På Black Sheep kan man inte längre ha med sig egen mat pga alleriger, detta behöver vi ta grepp om igen.

Vi ses på bandmötet!

Mvh // Black Sheep

Månadsfilm februari

12/Mar/14

)

Tack för ett grymt Musikkollo Brudar, you rock!

07/Mar/14

Black Sheep i samarbete med Popkollo.

5058black_sheep_popkollo.jpg

Bandmöte mars!

26/Feb/14

Hej! Nästa vecka är det dags för bandmöte på Black Sheep igen! 

 
Mån 3:e mars
Tis 4:e mars
Ons 5:e mars
Tors 6:e mars
 
Och som vanligt så är det kl. 19.00 som gäller, välkomna!

 

Sportlovet

20/Feb/14

Vi har öppet på våra vanliga tider under sportlovet! Från och med idag går det att önska extra rep-pass på Sportlovsschemat som finns i Caféet. Missa inte sammarbetet med Popkollo som vi gör under spotlovet. Information om detta ser ni till höger här på sidan.

Utöver det här kommer vi ha bio med väl valda filmer under veckan.

OBS! Repschemat under sportlovet!

13/Feb/14

 

Ordinarie repschema utgår på sportlovet på grund av Black Sheep’s musikläger tillsammans med Popkollo. Ett blankt schema kommer finns i kaféet. Ni som avser att repa på sportlovet fyller i de pass som motsvarar det ni betalar rephyran för. Från och med 20’e februari kan man sen fylla i extrarep om det finns lediga tider på schemat.

Årsmötesprotokoll

13/Feb/14

InledningVi talar om att resa från idé till verksamhet.  Vad som skapade Black Sheep och vad som fått det att överleva och växa till vad vi är idag. 

Vi talade resultat från tonårsenkäten som kommer vartannat år där BS återigen ligger i topp utifrån ungdomars betygsättning. Vi sammanställer Ungdomarnas kommentarer och tar med i planeringen av verksamhetsåret 2014. 

Vi talar 2014 års mål att nå upp till 55 band. 

Vi återblickar från kommentarerna från förra årets årsmöte, och vad vi faktiskt gjorde av alla bra åsikter. Vi påvisar hur vi tar tillvara på ungdomsgruppens kompetens. 

Vi talar om BS projekt under höstterminen 2013 och vilka fina resultat det givit verksamheten. 


Vi delar upp oss i arbetsgrupper för att jobba med specifika utvecklingsfrågor:- Vårt mål är att bredda och inkludera, Hur expanderar man en verksamhet med nytt innehåll utan   att göra avkall på rådande ungdomskultur: 

-utveckla bilden av Black Sheep.
- Var noggrannare med att visa upp mer än musiksidan av verksamheten.

- Marknadsför verksamheten genom ungdomar, t.ex. vid besöka av skolor. 
-Tänk på att bandfinder annonser bara når dem som redan spelar, försök nå dem som vill spela istället för kan spela. 

- Försök hjälpa till att hitta bandmedlemmar, annordna möten, träffar för människor som vill hitta nya musivänner. Träffar för bandlösa. 

- Utveckla journalistsidan av BS, finns naturliga ingångar till foto, film, musikvideo, nå nya grupper via det. 
- konst, teckning, bildmanus, workshop, finns inga sådana tydliga platser inom fritid endast skolor. 

Vilka attraherar Black Sheep idag: 

- BS är rock, inget negativt i det, men det är vad det är…

- Framförallt musiker

- Mycket metal, ni har haft en sådan tradition som lever kvar och dem attraherar ni med ert bildspråk i marknadsföring. 

- BS är en av de få replokalerna som erbjuder Elektronisk utrustning, ni borde paketera det bättre i marknadsföring. 

- Bredda BS genre gebit. 

- Data, synth, enklare inspelningsmöjligheter i ett rum. 

BS personal arbetar alltid mot att förbättra service och bemötande, att vi hela tiden skall inspirera till ungas idéer och kreativitet. Vi får högra betyg av er ungdomar i allas våra olika enkäter. Men det blir mindre och mindre idéer som leder hela vägen till projekt. Vad beror det på? 

- Utnyttja loven bättre

- Skapa aktiviteten (med prova på ingångar) 

- Få kontinuitet att driva idéer

- Bli tydligare med att erbjuda medlemmar vid introduktioner till verksamheten att de alltid har en plats i BS verksamhet oavsett vad som händer med bandet. Om ett band slutar repa betyder det inte att man måste sluta besöka BS

- Annordna jam med mål att utöka genre, ha teman på jam, utveckla musicerandet. 

Vårt arbetsunderlag är till 90% ungdomar som står med ena benet i vuxenvärlden. 
Hur kan vi bli bättre på att på att skapa studiemotivation, yrkesförberedande verksamhet. Kan vi påverka vår verksamhet så att ungdomar vågar ta klivet ut i vuxenvärlden på ett lättare sätt? 

- I B.O.T.B projektet fick vi chansen att lära oss ljud, ljus vilket var enormt inspirerande, erbjud mer sånt.

- Bli tydligare på vad ni faktiskt kan lära ut, vilken enorm kompetens och erfarenhet som finns i BS personal. 

- Tänk på att det inte heller bara behöver vara personal som håller i utbildningstillfällen då flera ungdomar går yrkesförberedande skolor inom denna genre redan. 

- Chansen att utveckla prodrep, genom att få vara med och se, kanske kan passa på att bjuda in artisterna på coachningsuppdrag, workshop, föreläsningar. 

- Ta hit skivbolag, management, A & R

Black Sheep Månadsfilm januari/feb 14

11/Feb/14

Black Sheep & Unga Feminister

06/Feb/14

Black Sheep & Unga Feminister tackar för en kul feministfest! Här kommer en liten filmsnutt från kvällen Tack alla som kom och gjorde kvällen magisk! 

Bandmöte!

03/Feb/14

Hej! Den här veckan har vi bandmöten på dagarna 3, 4 och 6 Feb. Lägg märke till att det inte är något på onsdagen den 5'e, då har vi nämligen på konsert här på Black Sheep. Vi kör bandmötena kl 19.00 som vanligt!

Black Sheeps årsmöte!

20/Jan/14

Tack alla ni som kom och deltog i söndags på Black Sheeps årsmöte. 

Vi slog förra årets deltagande i besökare!
Vi inom personalen ser verkligen fram emot att arbeta utifrån era fina och bra idéer.
Ni är helt grymma och 2014 kommer bli maxat tack vare er!

Det tufft är att bry sig! // BS personal

Söndagen den 19 Januari är det Black Sheep årligen återkommande ÅRSMÖTE!

13/Jan/14

Söndagen den 19 Januari är det Black Sheep årligen återkommande ÅRSMÖTE!
Vår dröm är att det är en lång ringlande kö med hungriga BS-besökare som stormar in när dörrarna öppnas till Black Sheep kl:14:00
Årsmötet är ett viktigt forum som påverkar vårt sätt att bedriva verksamheten och därför är det vår högsta önskan och dröm att ni kommer!
Detta är inte ett bandmöte med representanter, utan vi seratt helst som många som möjligt från varje verksamhet och band är med och bidrar med tankar och idéer inför framtiden.

Vi kommer ge er viktig information om hur grovskissen för BS verksamhet ser ut med en del överraskningar! Vi kommer tillsammans med er jobba fram strategier som bidrar till att verksamhet blir ännu bättre och attraktiv. Vi inom personalen är extremt laddade för ett super trevligt möte där just ditt sätt att bidra kommer ta oss till nya höjder.

Alla är välkomna Stamisar som första gångs besökare. Bjud med dina egagerade vänner BS blir vad ni vill att det skall vara.

MVH. MARTIN, TESS, ROBBAN, PEHRSSON, EMMA

213black_sheep_lokaler8.jpg

Video från senaste giget på Black Sheep

13/Jan/14

2013-12-17 Kalaskåt - Spat - Meeting Mander - Hemúl - Matriarkatet / Black Sheep

Nytt år 2014!!!

09/Jan/14

Hej och välkomna allihopa till Black Sheep år 2014! Nu har vi öppnat dörrarna som vanligt: Måndag-torsdag kl. 15-22.

Årets första bandmöte kommer att hållas nästa vecka, alltså den 13:e, 14:e, 15:e & 16:e jan, kl. 19.00. Kom taggade, det gör vi, kommer bli grymt! 

MVH/Emma, Robban, Tess, Robert & Tarre. 

6266blacksheep_replokaler_stockholm_solna.jpg

God Jul!

18/Dec/13

Vi på Black Sheep vill önska alla våra besökare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

2014 kör vi igång med en rivstart torsdagen den 2:a januari med att hålla öppet från kl. 14-22. OBS! Inga bestämda reptider den dagen utan alla är välkomna, hör av er innan bara, först till kvarn!

Sen har vi öppet som vanligt från tisdagen 7:e januari, dvs kl. 15-22 och bandmöten veckan därpå alltså 13:e-16:e. jan.

Välkomna!

9209jul_simpsons_1195680432_10414886.jpg

Bite On The Bat Tour 2013

18/Dec/13

Ett Projekt som drivs av Banden som repar på Musikhuset Black Sheep i Solna. En miniturné som gick under namnet Bite On The Bat Tour, med första spelningen på Black Sheeps stora scen, andra spelningen på Kafé 44 och som avslutades på Kjellernrockfestivalen i Norge 7 December. Filmen sammanfattar helgen på Kjellernrock. 
 
Enjoy! 

Mankind in Progress/Shirokuma/Vona/Careless

09/Dec/13

Konsert på Black Sheep!

Bandmöte nästa vecka!

03/Dec/13

Bandmöte nästa vecka Månd 2/12 till och med Torsd 5/12 kl. 19:00. Ta med cash till rephyran! Hör av er om ni vill byta bandmötesdag eller inte har möjlighet att närvara.
 
Några av punkterna:
Julöppet/stängt
Vi säljer nu nudlar
Vi säljer black sheep plektrum!
Nytt årsmöte pågång!
Vi har gjort och gör många spelningar nu!
 
Ha det fint och glöm inte komma på mötet!
 
Mvh
Black Sheep crew

Black Sheep - Bite on the bat tour - kafe44, 2013-11-12

03/Dec/13

Bite On The Bat Tour 2013

03/Dec/13

Bite on the bat tour är ett projekt som drivs av några ungdomar som repar på Black Sheep. Första spelningen gick av stapeln lördag 2 november i Black Sheeps stora konsertlokal, och är första spelningen av tre. Nästa gig är på Kafé 44 och tredje spelningen avslutas på Kjellernrockfestivalen i Norge 7 December.

Mar 8 - Freja Lindberg Vernissage feat Lars Sargent

7370A3FrejaAffisch.png

Klicka för att läsa mer!

Konsertarkivet

Konsertarkivet Ta del av våra tidigare konserter!

Konsertarkivet

Följ oss på Facebook

Black Sheep Facebook Ta del av dagliga uppdateringar på vår facebooksida.

Gå till facebook

Black Sheep TV

Black Sheep TV Vi filmar alla våra evenemang och har en egen kanal på YouTube.

Gå till vår YouTubekanal

Se våra bilder på Instagram

Black Sheep Instagram Följ oss på Instagram!

Senaste bilderna på Instagram


Black Sheep Jämnställdhet
Black Sheep Jämnställdhet
Black Sheep Hbtq
Black Sheep Around The World