Black Sheep

Tänk dig lokaler där möjligheterna är oändliga. Tänk dig att få chansen att starta ett band och repa i lokaler du själv har chansen att inreda och sätta din prägel på. Tänk dig att träffa nya vänner som accepterar dig för den du är och ser dig som en kapacitet utan att du behöver spela en roll eller tuffa till dig. Tänk dig att ha vuxna förebilder som gör allt för att du skall ha en så rolig fritid som möjligt och kunna utveckla dina konstnärliga sidor och talanger.

Tänk dig att du kan få följa med på resor till platser och upplevelser du aldrig drömt om. Tänk dig att du får chansen att vara med och bestämma över en hel verksamhet. Tänk dig att någon kommer förvalta och ta din dröm på största allvar.

Say What?

Black Sheep är inte en ungdomsgård med musikprägel. Utan kan snarare beskrivas som ett musikhus där besökarna förväntas engagera sig. Det är deras önskemål, drömmar och insatser som driver verksamheten. Ledarna med sina bakgrunder som fritidsledare och professionella musiker finns där som stöd och möjliggörare för de unga som vill något som musiker, arrangörer, roddare, marknadsförare etc. Men vi gör inte jobbet åt dem.

Att detta varit ett både utmanande och vinnande koncept kan personalen intyga. 
"Ska man arbeta på allvar med ungdomsdemokrati måste man lära sig att själv hålla tyst", är en av många insikter som formulerats fram under resans gång och som kommit till användning nu när de börjar bli anlitade som föreläsare och inspiratörer i ämnet.

Ett flertal band och artister ur Sveriges toppskikt har både repat, spelat in videos och framträtt på Black Sheep. Ett av dem är hårdrocksbandet Mustasch, en av dominanterna på den svenska rockscenen sedan flera år. I en radiointervju nyligen sa de att det är "ställen som Black Sheep som gör att Sverige har en bra musikexport". Det uttalandet skulle kunna sammanfatta många kommentarer som verksamheten fått ta emot genom åren.

Och allt tyder på att verksamheten kommer att frodas och utvecklas i samma höga puls som hittills. Det är åtminstone ledarna förvissade om, som i ett nyhetsbrev beskriver förutsättningarna: "Vi sitter på 200 ungdomar, grymma lokaler, kommunal lön och en jäkla glädje!".

Blandade bilder från Black Sheep

Black Sheep lokaler
Black Sheep lokaler
Black Sheep lokaler
Black Sheep lokaler
Black Sheep lokaler
Black Sheep lokaler
Black Sheep lokaler
Black Sheep lokaler
Black Sheep lokaler
Black Sheep lokaler
Black Sheep lokaler
Black Sheep lokaler
Black Sheep lokaler
Black Sheep lokaler

Mar 8 - Freja Lindberg Vernissage feat Lars Sargent

7370A3FrejaAffisch.png

Klicka för att läsa mer!

Konsertarkivet

Konsertarkivet Ta del av våra tidigare konserter!

Konsertarkivet

Följ oss på Facebook

Black Sheep Facebook Ta del av dagliga uppdateringar på vår facebooksida.

Gå till facebook

Black Sheep TV

Black Sheep TV Vi filmar alla våra evenemang och har en egen kanal på YouTube.

Gå till vår YouTubekanal

Se våra bilder på Instagram

Black Sheep Instagram Följ oss på Instagram!

Senaste bilderna på Instagram


Black Sheep Jämnställdhet
Black Sheep Jämnställdhet
Black Sheep Hbtq
Black Sheep Around The World